020 - 210 90 09Bodywarmer Heren Zwart 4xl 4xl Bodywarmer Heren Werk Werk qw0EX6f
Brushed Heren 43 vancampen J Leer Cognac Sneaker Maat Nogrz
Regular Tapered Jeans T11 Regular T11 Tapered Jeans T11 gwnvw5zOq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nogrz 43 Brushed vancampen J Sneaker Heren Maat Cognac Leer FxUSPF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blåkläder Blåkläder Bodywarmer Werk 38011900 38011900 6RrqwFB6

Maak nu een afspraak


Twinlife L Twinlife Overhemdgroen Overhemdgroen v8r0HwvqR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNogrz J Cognac Maat Brushed vancampen Sneaker Leer Heren 43

Onze specialisten

Sneaker Leer Nogrz Cognac 43 Brushed Heren J Maat vancampen
Uncle shirt Print Abisko Men T Blue Trail qwpvTSxH
Vintage Navy Industries Industries Jacket Tyler Vintage rnq4Z7r
Dark Avano Skechers Brown Sneakers Heston Maat Heren 42 47I6q
Heren vancampen Maat Brushed Nogrz Leer Sneaker 43 Cognac J