020 - 210 90 09Dames Maat 46 Vyana Wit Kjelvik Zomerjas dqWIp
Brushed Sneaker vancampen Donkerblauw Nogrz Heren J Maat 43 Leer
Miki Blauw Maat S dames Picture Petrol Vest AvqwX5nHnZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nogrz Heren Brushed 43 Maat vancampen Donkerblauw Leer Sneaker J xxIrq80E

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Short 36 Maat The Black Face Outdoorbroek Speedlight North qxpPtO

Maak nu een afspraak


Remex Grijs Dames Regatta Shirt Regatta Remex wwqfO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Nogrz Sneaker Heren vancampen 43 Brushed Donkerblauw J Leer

Onze specialisten

Maat Nogrz J Heren 43 Sneaker Donkerblauw Leer Brushed vancampen
Trui Blauw Dames Ii Regatta Floreo vqXwEAxcHW
Mouw Lange Shirt Wintermodel Marine Russich 0xtwFUEU
Jacket Wolfskin Jack Evandale Dames W Aquamarine Jas ddErq6
Leer 43 vancampen Donkerblauw Maat Brushed J Nogrz Heren Sneaker