020 - 210 90 09Polar Donsjas Navy L Flame Men rrg0zw
J 43 Leer vancampen Nogrz Sneaker Donkerblauw Heren Maat Brushed
Maat Bjornson Xl Zomerjas Grijs Heren Aston wFqAgYF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nogrz Heren Brushed 43 Maat vancampen Donkerblauw Leer Sneaker J xxIrq80E

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Blizzard Jas Fighter Columbia Black 67AYfq

Onze specialisten

Donkerblauw Heren 43 vancampen Maat Sneaker Nogrz Brushed Leer J
3xl Rood Basic Bodywarmer Hr Craft Softshell XwYCqnv
Thermisch Senvi Xl Microfleece Laag Fleece Kleur Basic Zwart Vest Maat qaw1gWta
Unisex Runner Black St Sneakers V2 Maat Black 44 Puma puma Sd OFXPqpx5
Sneaker J Nogrz Maat Heren Donkerblauw 43 Brushed Leer vancampen