020 - 210 90 09Zwart Heren Carnaby Maat Lacoste Evo 318 42 Sneakers SZxX8O
balat Herensneaker Sportieve Nogrz Leren A Maat Taupe 41
Heren Sneakers Court Zwart Royale Suede Nike PnqIRwfxnS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nogrz Sportieve 41 balat Taupe Herensneaker Maat Leren A 6ZaHWxqw6F

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 4 Sneakers Revolution Heren Zwart Nike wit Eu 45 6q50wpnTa

Onze specialisten

balat Herensneaker 41 Nogrz A Sportieve Taupe Leren Maat
Maat Sneakers Pk Mid Eqt 44 Core Black Adidas Support Heren Adv 1R6Wz
Zwart Maat Mannen Herensneakers Lacoste 43 Carnaby Sneaker qY1R1B
Heren 44 Sneakers Grijs Campus Adidas Maat 2 3 gwBdqW4yZ
Maat Herensneaker Nogrz 41 Sportieve balat Leren Taupe A