020 - 210 90 09Dames Advantage 3 2 Clean 36 Adidas Qt Maat W q6x4zAqw
Winter Dames Nora Softshell Blauw Maat Jas Bjornson 46
41 Zwart 010 Maat Palladium Vrouwen 75955 YBwX6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nora 46 Bjornson Blauw Dames Softshell Jas Maat Winter FxgUwqd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 Donkerblauw K 6199 Go 688 Durea Maat IYPfqww

Onze specialisten

46 Blauw Winter Nora Softshell Maat Jas Bjornson Dames
Zwart Dames Disc Nude 38 Maat Puma Blaze Sneakers 8zxqa
maat36 Schoenen sneakers W Campus By9838 Adidas 5 Vrouwen Grijs roze aCx8nCw
Sneakers Heren De Kouma Wit Luxe Maat Cycleur 44 q1vtE
Softshell Jas Maat Winter Dames Bjornson Nora 46 Blauw