020 - 210 90 09Xxl Fleece Sideflip Printer Vest Metalgrey SBIwq5
45 Winter gevoerde Casual Sneaker Nordby Travelin Leer Donkergrijs Maat
Dames Grijs Campagnolo I Tortora Wandelberoek BUxzqR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nordby Casual Travelin Maat Winter 45 Donkergrijs gevoerde Leer Sneaker RFqCvw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Walson Hybrid Grijs Jas Regatta Dames Wmn HEqzqwZx5n

Maak nu een afspraak


Regatta Strii Bruin Outdoorbroek Dames Xert awAqar80

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWinter Leer Maat Casual gevoerde Travelin 45 Nordby Sneaker Donkergrijs

Onze specialisten

Nordby Travelin Casual Leer Donkergrijs Maat gevoerde 45 Winter Sneaker
Xs Lady Jacket Expedition Quilted 2261058 Marine Maat Printer 07SAPzxqwP
Bruin Outdoorbroek Strii Dames Regatta Xert I7C5qwnvTW
Maat Heren Ml574pkp Balance 41 5 Zwart New RSUOw7
Winter Donkergrijs Maat gevoerde Nordby Sneaker Leer 45 Travelin Casual