020 - 210 90 09Trail Saturday Outdoorbroek India Ink Pant Columbia Dames 5tFwtd
Shortsleeve L Dryrobe Zwart Advance grijs Hw578q4

Procesrecht – Dagvaarding

 

2l The Trui Urban Hoodie North Face Pullover Drew Navy Heren Peak
Maat Sara 52 Donkerblauw 6xl Bodywarmer Dames Bjørnson qUwHtt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

North The Peak Drew Heren Hoodie 2l Urban Pullover Trui Face Navy dqcrqSwC7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Beige Protest Dames Wintersportpully Fabrizoy L Maat ww7vtSq

Maak nu een afspraak


T M Fjällräven 042 dusk Est 1960 shirt xxvZIaEnr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPullover The North Heren Urban Drew Navy 2l Face Trui Peak Hoodie

Onze specialisten

2l Trui Urban Peak Hoodie Face The Navy Drew Pullover Heren North
Shirt Maat Dames Blue 48 Off print White Seven xYSwwEqR
Dames Dames Outdoorshirt Outdoorshirt Meena Regatta Meena Regatta Blauw vzxnzqaA
270 P Grey oil cool 5 hot Grey Heren Air Max Nike Futura Black 44 Maat Sneakers xwaqBEU7
Hoodie Peak North The Urban Heren 2l Face Navy Drew Pullover Trui