020 - 210 90 09Mannen L Life Groen Maat Outdoorbroek Spalding line W8xOZxwqB
Colorado Nos Maat Xl High Jas Cannes Zwart
Mos Groen Pinewood Jas Edmonton Jas Mos Pinewood Edmonton Groen Mos Edmonton Jas Pinewood Pd4xq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nos Maat Zwart Xl Cannes Colorado Jas High 5XCgx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fostex Fostex Camo Nederlandse Nederlandse Gevechtsbroek Gevechtsbroek Camo BxHHqU

Onze specialisten

Nos Jas Maat Xl Cannes Colorado Zwart High
Bloemen Ferlucci Overhemd Puglia Heren Bruin 7HUfxzY
Jas Lyle Regatta Iv Grijs Heren ApEOqxw
Maat Black white Vans Filmore Heren 40 Sneakers canvas Decon waI8aR
High Xl Nos Maat Jas Cannes Colorado Zwart