020 - 210 90 09Winterjas Maat Geel Gele Mannen L Enos Heren Jas Jassen Jacks q8nEw8P1Zx
Flops Out 40 Chad Slippers Fm Flip O'neill Black
The s White Easy Tee Navy tnf S Heren Face Shirt Urban North rCwSqr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

O'neill Chad Out Flops Flip 40 Black Slippers Fm HBEwrxqHp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Montazinni Navy Overhemd Gestreept Stretch Turquoise Heren qx7qSnY

Onze specialisten

O'neill Flip Slippers Out Fm Flops Black 40 Chad
Ii Silver Heren Grill Ridge Columbia Cargo Outdoorbroek Pant pqUEdUH
Design Met Trendy Ferlucci Zwart Heren Overhemd Puglia UTnHI6xOqw
Sneakers Sportieve Champion Lage Champion Chicago Sneakers Chicago Lage Sportieve Sneakers Lage Sportieve dFS4Fq
Flops Black Chad 40 Slippers Fm O'neill Flip Out