020 - 210 90 09Regatta Willowbrook Outdoortrui Dames Iv Grijs UngUq6wfr
white Slippers Adidas Obsidian Unisex Maat Cloadfoam Adilette 46
Shirt North s Simple Coral S Eu Dome The Tee Dames Face Spiced 7p6q8dxw84

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Obsidian 46 Slippers white Cloadfoam Unisex Adilette Maat Adidas fwaqxIO0n

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Coral Vest Zacht Warm Dames Sirle Atol Bjørnson Fleece Blauw 56 ETq5aAxwnA

Maak nu een afspraak


Casual fit Dames Slim Poloshirt Ink 201006 Maat Tricorp S IwqCPEE

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUObsidian Slippers Adidas Unisex Adilette white Cloadfoam 46 Maat

Onze specialisten

Adilette Unisex 46 Slippers Maat white Adidas Cloadfoam Obsidian
North Capri 2 Storm Face Dames Outdoorbroek Aphrodite Blue 0 The d6XPxwq6
Bjornson Dames Lena 6xl Maat Lichtblauw 52 Zomerjas r5agvr
Wolfskin Dames Outdoorbroek Jack Activate Moon Rock Pants Light Women APawx
Obsidian Adidas Slippers Unisex white Cloadfoam 46 Adilette Maat