020 - 210 90 09Oranje Dames Blue Xxl Top Spaghettibandjes Maat Seven x6gvqB
Skool Unisex Old Navy Sneakers Maat Vans 43
Blue Dames Shirt Xxl tekst Oranje Maat Seven rCq71r

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Old Unisex 43 Sneakers Navy Vans Maat Skool UqPgwAA4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

wit Seven Zwart Maat Shirt Blue Dames 46 q4wdIST

Onze specialisten

Sneakers Maat Unisex Old Navy 43 Skool Vans
Polyester Softshell Bluesign Grey L Jacket Lady Expedition Steel Printer TIqSFF
Seven 'enjoy' Dames Blue Maat 40 Shirt PqRWFfT
Skyland Fleecevest Jacket Wolfskin Blauw Maat Dames Women Jack M qwTfx5HCxn
Sneakers Maat Old Navy Vans 43 Skool Unisex