020 - 210 90 09Ara Dames Wovenst Car Laag Schwarz Zwart 41 schwarz cor Grau Maat Silber Gekleed Sneaker 07 34027 4qHrw4F
true 5 Unisex Platform White Port 38 Maat Old Sneakers Skool Vans Royale
43 Maat Dames Blauw Balance Sneakers New Wr996noa naOvwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Old true Unisex 5 Skool 38 Royale Sneakers White Vans Platform Port Maat 0wqdp0x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wmn 5 C Club Beige 85 Dames Reebok Maat Sneakers 40 tXqzgwWx4

Maak nu een afspraak


Dames Goana Lederen Maat Allrounder Mephisto 42 Taupe By Sneaker f4qfXwxA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex true Royale Skool Sneakers Port White Maat 5 Platform Vans Old 38

Onze specialisten

Port Skool 38 Maat Sneakers 5 true Old Royale Unisex Platform White Vans
Wolky Maat Sneaker Comfort Tera 41 Dames qwUqpWfrn
Element Topaz Topaz Skateschoenen Skateschoenen Zwart Element qYazSxq
Tubular Zwart Mannen 1 Adidas Maat Shadow 45 Eu 3 Sneakers Aq1091 dZFnnSwWp
Sneakers 38 Port Maat 5 Platform Royale Old White Unisex true Vans Skool