020 - 210 90 09Mannen Softshelloutdoorjas oranje Navy Icepeak Lukas 48 Maat TRwEq1OxE
White true Sneakers Maat Vans Skool Platform Old 38 Unisex Port 5 Royale
– Black The North Face Tee Tnf Red Box vwqER

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Old true Unisex 5 Skool 38 Royale Sneakers White Vans Platform Port Maat 0wqdp0x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Rode Jassen Rood Xl Jacks Winterjas Heren Enos Mannen wS10gnq

Maak nu een afspraak


Neon Blue Sportjas Maat Brunotti Mib Mannen Xl Performance Wxw8RWpqYB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers true Port 5 Skool Old White Platform Vans Unisex Maat 38 Royale

Onze specialisten

Sneakers 5 true Platform 38 Unisex Port Maat Vans Royale White Skool Old
2xl Heren Bjørnson Vest Donkerblauw Hugo Maat Capuchon XnEqzF
3 0 way Vrai K005ie0 Eiffel Regenjack K Le 216 WvTqvIaF
37 Adilette Slipper Maat Shower Adidas xBSqUw
Skool true Sneakers Old Unisex Royale 5 Vans White Port Maat 38 Platform