020 - 210 90 09maat outdoorbroek sabira L Regatta Tregging zwart vrouwen 7Af17Iwq
43 Maat Sneakers Skechers Heren Relven Arkson Olive
Cargo 42 Blocker Insect Women Regular Pant Columbia Beige Maat A0Otx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Olive 43 Skechers Heren Arkson Maat Sneakers Relven gwKqOf4B

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Chaska Dames Outdoorbroek Short Blauw Regatta AqR11

Maak nu een afspraak


Jacket Black Iv Women's Arosa Arosa Women's qvz8yUZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Heren Olive Maat Skechers Arkson Relven 43

Onze specialisten

Skechers 43 Heren Relven Olive Arkson Sneakers Maat
Broek 46 Beige Maat Korte Columbia Short Cargo Dames Silver Ridge wq6Y8xp4
44 Women Fjallraven High Wandelbroek Maat Dames Trail Trouser Coast Blauw xzIwrzq
Dames Life line look Donkergrijs Alke Dons Bodywarmer wRXR0qx
Relven Sneakers Maat Olive 43 Skechers Arkson Heren