020 - 210 90 09Regatta Zwart Regatta Radella Radella Fleecejas Dames zvXS6x
White Sneakers Puma Maat 37 Elm Unisex Vista Olivine
Vest White Jacket Dames Jack Fleece Sand Wolfskin Lakeland wFxRqgfvnU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Olivine Elm Maat White Unisex Vista Puma Sneakers 37 6YwttX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Star Light Spijkerbroek Dames Stone 31 Granada New Maat H4vdwd

Maak nu een afspraak


Fostex Bdu Camo Legerbroek Tricolor Desert qPnWqAcr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU37 Vista Elm Unisex Puma Sneakers Olivine White Maat

Onze specialisten

Olivine Maat Puma White Elm 37 Unisex Sneakers Vista
Blue Ion Face North Dames Heather Jacket The Quest Jas xa0CwC4q
Dames Tarija 1 Jacket Softshell Blauw a4q1wnBw
Veterschoenen Maat Pantofola Heren 41 Zwart Doro EzCqA
Vista Puma Unisex 37 Olivine Maat Sneakers Elm White