020 - 210 90 09Regatta Capri Blauw Chaska Dames Outdoorbroek rHYrZa
Coll Zwart Tecloft Highlander Omkeerbare petrol L Met Vulling Jas
Heren Xl Gate Joggingbroek Zwart Maten Golden Korte Sweatshort qxS7w8AEZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Omkeerbare Met Coll Tecloft Highlander Vulling Zwart Jas L petrol qtxzEwd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hoodie Switch Flag 2261510 5xl Rood Red Maat Tvp5qww

Maak nu een afspraak


Anuy Anuy Billund Billund Rood Regenpakken Kids W8q6qv4xw7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUColl Highlander Omkeerbare petrol L Tecloft Zwart Vulling Met Jas

Onze specialisten

Jas L Tecloft Vulling petrol Met Coll Omkeerbare Zwart Highlander
Oranje Dames Iii Fingal Regatta Shirt 6O6RT
Short Zwart Dames Ii Str Xert Regatta Outdoorbroek E1CqHqw
Geruite Insect Anti Life Groen Pisco Dames Blouse line I4wq6wF
L Met petrol Highlander Coll Tecloft Jas Vulling Zwart Omkeerbare