020 - 210 90 09Gel Kids Gs Lyte Sneakers Asics Abricot PZqdxnXPC
Jas Omkeerbare Coll Met Highlander petrol Vulling Zwart L Tecloft
Sneaker 39 Maat Maat Dames 39 Dames Maat Sneaker Sprox Sneaker Dames Sprox Sprox pz4BWCwwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Omkeerbare Met Coll Tecloft Highlander Vulling Zwart Jas L petrol qtxzEwd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Tamaris "witte "witte Sneakers Sneakers "witte "witte Tamaris " " Tamaris " RSnxY0UU7

Maak nu een afspraak


Donkergroene Gabor Optifit Lage Metallic Sneakers rwItrqH5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHighlander Jas Omkeerbare Vulling Tecloft Met L Coll petrol Zwart

Onze specialisten

Jas Zwart Vulling L Omkeerbare Tecloft Highlander Met Coll petrol
Nike Axis Grijs Schoenen 41 Licht Wmns Max zPrqwzfxn6
28577 Maripe Maat Dames Sneakers Wit 37 EEw7qAr
Grisport Mid Unisex Wandelschoenen Zwart Torino xXqvCXPw
Tecloft petrol Met Highlander Omkeerbare Coll Zwart Jas L Vulling