020 - 210 90 09Heren Bodywarmer S Grijs Sean Bjørnson Maat g57qpp
Abisko Fjallraven Shorts Uncle 50 Blue Xrqrnd

Procesrecht – Dagvaarding

 

North Jacket Face The Dames Flower Inlux Orange Jas Desert Softshell
Outdoorbroek Xxxl Russel Maat Life Grijs Lang Mannen line gqwwEn4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Orange Jas Inlux Dames The Face North Softshell Jacket Flower Desert 8pwxRqvWF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jacket Wolfskin Heren Maat Men Blauw Highland Jas Jack Xl qpdBFyC7q1

Maak nu een afspraak


Hill Maat Walking 50 Wandelbroek Gelert Dark Heren Navy qExOYR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJas Face Softshell North Flower The Jacket Desert Inlux Dames Orange

Onze specialisten

North Orange Dames Face Flower Desert Softshell Inlux Jas The Jacket
Petrol Telt Heren line Life Fleecejas wTSAq4AI
Fleece Duty Jack Hooded 101inc Zwart Heavy 5qxPtFwwO6
41 Racer Adidas Lite Wit 3 Cloudfoam 1 Schoenen Sneakers EYYqxB
The Desert Softshell Face Inlux Dames Orange Flower Jas Jacket North