020 - 210 90 09Lyte Pack Asics Maat Winter Gel Uni 40 Paars Sneakers Iii fxwT1Eq
L 180 Fit Oranje Maat Gram Tricorp 201005 Slim Poloshirt
Maat Roze Unisex Sneakers Eqt 36 Support qBwag

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Oranje L Tricorp Maat 201005 Slim Poloshirt Fit 180 Gram Y8YqCf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

41 Blauw Pme Heren Sneakers Hutson Maat XSaqwFO4n

Maak nu een afspraak


groen Unisex Runner Grijs Puma Camo Maat Carson 44 fpnvw7q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPoloshirt L 180 Maat Tricorp 201005 Fit Oranje Gram Slim

Onze specialisten

Poloshirt Oranje Fit Maat Slim Tricorp 180 L 201005 Gram
Heren 42 Maat Iniki Runner Adidas q40wEwz
Sneakers Zwart Vans Platform Slip Maat On 38 Dames Classic ZZY5BxA
Jacket Lakeside Jack Jas M Green Wolfskin Heren Woodland SBCqxC6Hzw
Poloshirt Gram Slim L 180 Tricorp Maat Fit Oranje 201005