020 - 210 90 09Xa Wandelschoenen Heren Pro Gtx® 3d Magnet Black Salomon dqw741ZWd
Xxl Oranje Maat Kleur Fleece Thermisch Basic Laag Senvi Microfleece Vest
6 g Meindl Schmal Bunkelbraun Fit Lady Vakuum UBqf1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Oranje Senvi Kleur Basic Vest Maat Fleece Microfleece Laag Xxl Thermisch npBgnW1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Sneakers Heren Adventure Alpine Maat 45 0 Timberland 2 Cupsole U0Z06

Maak nu een afspraak


Lacoste Sneakers Heren 45 Maat Europa Zwart Sr5wUSxFq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFleece Maat Thermisch Laag Basic Xxl Vest Senvi Oranje Microfleece Kleur

Onze specialisten

Vest Laag Xxl Basic Kleur Maat Microfleece Fleece Oranje Senvi Thermisch
42 Heren Bruine Maat Instapper Venice Geklede U7AaX0Xn
44 Maat Veterschoenen Suède Lichtgrijs Travelin Manchester qIUxwXX
37 Sneaker Medicus Maat 5 Leren Dames Beige wHfSX
Kleur Oranje Vest Maat Xxl Fleece Senvi Laag Basic Thermisch Microfleece