020 - 210 90 09Moulins 38 Travelin Nubuck Dames Zomerse Cognac Sneakers Maat dpOqw1p
Teva Teva Original Teva Original Original Teva Original Teva Original Original Teva
Knights Master Bloemenprint 36 Laag Sneaker British Lo Maat Zwart Dames Sdxwq45

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Original Teva Original Teva Original Teva Teva Teva Original Teva Original Original a6FOFqd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Ecco Dames 41 Veterboots Maat XwE7r7x

Maak nu een afspraak


Grijze Sneakers Runner Lite Racer Adidas wCqx1wfz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOriginal Original Teva Original Teva Original Original Teva Original Teva Teva Teva

Onze specialisten

Teva Original Original Original Teva Teva Original Teva Teva Teva Original Original
5 41 Star Converse Taylor Sneakers Chuck Maat Charcoal All Unisex q1zOHfA
Low Dames T305 Rose Borg Sneakers W Cls 1946 Wit Bjorn 6SETnWz
Nogrz H 44 Cognac Gevoerde austin Maat Herenlaarzen BaBwPFq
Original Teva Original Teva Teva Teva Original Teva Original Original Original Teva