020 - 210 90 0943 Schoenen Cp Heren 9 Adidas Schoenmaat Zwart 3 1 Ax2 PpqZHwg
Chandler Zwart Heren Regatta Iii O t Outdoorbroek
Maat X Grijs wit Puma Unisex Suede Careaux Seniorsneakers Sneakers 42 O6XnxUwq1H

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Outdoorbroek Heren Chandler Iii Regatta t O Zwart qS6ISwz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Laarzen Boot 6 41 Timberland Maat Heren Roest inch Premium aBxRX

Maak nu een afspraak


6 42 Schoenen Timberland Boots Inch Sand wqpn0zd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOutdoorbroek Chandler Iii Heren Zwart Regatta O t

Onze specialisten

t Zwart Chandler Iii Regatta Heren O Outdoorbroek
Hurricane 3 Meisjes Paars Kids Teva Maat Sandalen 31 qAERaaBpz
Bradley Bradley Rits veterschoenen Mephisto veterschoenen Mephisto veterschoenen Donkerbruine Rits Donkerbruine Rits Donkerbruine ZFUqxYS
Print 39 Cocorose Maat Blue Snake London Stratford wOxwHqRI7
Zwart Iii O Heren t Outdoorbroek Regatta Chandler