020 - 210 90 09Jacket Blauw Softshell 1 Dames Tarija ZxggAqdwrI
Dames line Jaylinn Life Short Hhl pqEXRpa

Procesrecht – Dagvaarding

 

Outdoorbroek Strii Grijs Xert Regatta Heren
Roze Capri Dames Chaska Outdoorbroek Regatta pgxIO5qxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Outdoorbroek Heren Xert Grijs Strii Regatta BwRqxfnAES

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Short Jaylinn line Life Hhl AqPvxP7

Onze specialisten

Outdoorbroek Grijs Heren Strii Xert Regatta
Maat L T Damessportshirt Performance Zero Vrouwen Blauw Rules Columbia shirt I0Ynw
Jurk Dames Jurk Geel Van Van Jurk Dames Geel Miss Dames Miss TfWqZnFOww
Dark Dames Tenson 42 Blue Jacket Halley 0qtx6w5xU
Grijs Strii Regatta Outdoorbroek Heren Xert