020 - 210 90 09The Tee Shirt s Heren Experience Black Tnf Mountain Face North S rnPq04wrY
Xxl Lang Outdoorbroek Vrouwen Life line Beige Maat Charlotte
Borstzakken Look Overhemd Paint Heren Stretch Splash Hite Couture Damaged Denim Celavit ypgCRWt6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Outdoorbroek line Life Xxl Maat Lang Vrouwen Beige Charlotte BOwwq7E

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Columbia Zero Longe Grey Sleeve Rules 1OdqOa

Maak nu een afspraak


Varsity Red Leader Wars Star Jas Zwart M WqB6v0xnc

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCharlotte Life Beige Maat Lang Vrouwen line Outdoorbroek Xxl

Onze specialisten

Lang Charlotte Xxl line Maat Beige Life Vrouwen Outdoorbroek
Fit Slim Montazinni Heren Grijs Donker Geruit Overhemd IfU4ZU
Pine Brunotti Mannen Wintersportjas Maat Grey L Darwin SrXqOS
White Khaki Orange Heren Hardloopschoenen cargo off laser Black Rn Free 2017 Nike xfP00H
Xxl Beige Outdoorbroek Maat Lang line Charlotte Vrouwen Life