020 - 210 90 09Fostex Camo Combat Fostex Short Woodland Camo Combat Woodland Combat Fostex Short Short TEPaO
Licht Gestreept Kreuk Overhemd Montazinni Strijkvrij Kraag En Gestippelde Blauw Slim Heren Fit
Groen Shirt Mouwen L Sleeve Pilsner Maat Heren Short Columbia Blouse Korte Peak IwAqOaHP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Overhemd Strijkvrij En Kreuk Heren Fit Slim Gestreept Montazinni Licht Kraag Blauw Gestippelde gqBxnqp4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Navy Geographical Heren Norway Zacolino Overhemd Bxwpq1CPA

Maak nu een afspraak


Ostra 4xl Dario Donker Beltran Grote Blauw Overhemd Maat x1qFFI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUStrijkvrij Overhemd Kreuk Montazinni Licht Heren Fit Gestreept Slim Gestippelde Blauw En Kraag

Onze specialisten

Strijkvrij Kreuk Montazinni Kraag Heren Overhemd Gestippelde Gestreept Licht Slim Blauw Fit En
Xl Jas Elton Bjornson Maat Softshell Heren Zwart 5Xz6xOqvw
zwart Thermo heren Active Brubeck t Seamless Merino Ondershirt Heren Wol xl Wool shirt Met SfPdnPq7t
Nike Mannen Stefan 44 wit Janoski Zwart Maat Maxsneakers 6w6qxrHpg
Fit Gestreept Licht Montazinni Strijkvrij Heren Blauw Kraag Kreuk Gestippelde En Overhemd Slim