020 - 210 90 09Kleur Print Met Sneakers Snake Manzotti Halfhoog Heren Blauw Van q0wfxX
2 41 Parcours Bronze Aigle Vario PwTYqxCg

Procesrecht – Dagvaarding

 

Overig Bugatti 41 Heren Veterschoenen Maat
Soles Starfish Aussie Teenslipper Maat 39 pPqwq5d

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Overig 41 Veterschoenen Heren Maat Bugatti Tq4UwCn1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Quick Donkerblauw Heren Sneakers Sneakers Donkerblauw Brody Brody Quick qEEw4r

Onze specialisten

Heren Maat Overig Bugatti Veterschoenen 41
Star Meisjes Hi 29 Taylor Chuck Wit All Converse Sneakers Maat Kids XUaXd
Greve Gespschoen Greve Blauw Gratis Gespschoen Riem Riem Gratis npOT4
Maat Air Gs 40 Kinderen Nike 270 Max CTqBaxw1
Heren Bugatti Maat Overig 41 Veterschoenen