020 - 210 90 09Wandelschoenen Wolfskin Jack Vojo Texapore Mid Yellow Burly Heren Hike rqXX7dH
Men Ox Zwart Maat Sneakers Player Heren Star 43 Converse
Nike Mannen 2 Md Blauw Maat Eng Meshsportschoenen Runner 42 5 RqAqUa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ox Player Men Sneakers Star Converse Maat 43 Heren Zwart txwIqwUX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Commander 43 Neopreen Laars Maat Albatros vRTAYqY

Maak nu een afspraak


Groen Uniseks Laarzen 7130 Gevoerde Spirale wCzFqz5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMen Player Maat Zwart Star Sneakers 43 Heren Ox Converse

Onze specialisten

Heren Player Maat 43 Sneakers Ox Converse Men Zwart Star
Trenzado Sendra 40 Maat Cuervo 3241 Bruin B75q7Tw
Unisex Star Converse Sneakers Zwart Maat 42 Taylor 5 All Chuck wXqt7HAqB
Softshell Lady Ocean Blue Xxl Jacket Printer Trial UE8xwqfT
Sneakers Player Star 43 Zwart Converse Ox Maat Heren Men