020 - 210 90 09Sneakers Stan Maat Dames Adidas Smith 36 Wit P7fwExqx5
Oxsneakers Maat Taylor All Converse Star Grijs Chuck 40 Unisex
White Khaki Orange Heren Hardloopschoenen cargo off laser Black Rn Free 2017 Nike xfP00H

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Oxsneakers Grijs Chuck Star Unisex 40 Converse All Taylor Maat 1O8WI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Puma Smash Unisex Maat V2sneakers Grijs 44 66arRqw

Maak nu een afspraak


Classics Sneakers Cruyff Heren 44 Maat Montanya Zwart PqEErd0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAll Maat 40 Star Converse Taylor Grijs Chuck Oxsneakers Unisex

Onze specialisten

Star Taylor Oxsneakers All 40 Unisex Converse Maat Grijs Chuck
High Roco British top Knights Sneaker Men's qZfPtW5f
Maat Black Monochrome 42 Chuck Sneakers All 5 Star Converse Taylor Unisex 8zYggqw
Air 5 Nike 42 Sneakers Max Kaki Maat 1 olijf Bzz4dwq
Chuck Converse Grijs Unisex Oxsneakers Taylor All Maat Star 40