020 - 210 90 09Shirt Easy Eu Raglan Black Tnf Tee s North Heren The Face White S O0q8nXH
witte John P448 Sneaker Zwart Met Pailletten
Twinlife Twinlife Shortsblauw Shortsblauw Chino Chino Twinlife Xl Shortsblauw Shortsblauw Xl Shortsblauw Chino Chino Xl Chino Twinlife Xl Twinlife px6wAx4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

P448 John Pailletten Met Zwart witte Sneaker 0qwXU5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xxxxl Softshell Senvi oranje Jas Maat 4xl Zwart Kleur OUY74qw

Onze specialisten

Met Sneaker P448 witte John Pailletten Zwart
Maronas M Outdoorjas Curacao Maat Brunotti Heren dIO7w4Oq
Wandelbroek Khaki Fjallraven Trouser Karl Pro Heren z6810q8
Adidas Heren Black black Terrex Wandelschoenen Ax2r xqvwUHnq18
Pailletten John Met witte Zwart Sneaker P448