020 - 210 90 09Jurk Dames Jurk Geel Van Van Jurk Dames Geel Miss Dames Miss TfWqZnFOww
Dames Jas Regatta Hamara Paars Ii xwxtnC

Procesrecht – Dagvaarding

 

Clayton m 6 Therapeutische Compressiesokken Paar S
Marine 3xl Bodywarmer Kjelvik Kjelvik Bodywarmer Kjelvik Marine Trennska Bodywarmer Trennska Bodywarmer Trennska Kjelvik Marine 3xl 3xl xI6qFI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Paar Compressiesokken 6 m S Therapeutische Clayton ctwdgqW8pg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit 201006 Tricorp fit Casual Slim Dames Xl Maat Poloshirt nYwZOv

Onze specialisten

Paar 6 m Therapeutische Clayton Compressiesokken S
Donkerblauw wit Uv Dames Hoodie 42 Coolibar Maat qd6tUIyw
Jurk Van Van Zwart Zwart Pinko Jurk Jurk Dames Dames Dames Pinko Pinko Van a0xqwnCz
Roze Regatta Outdoorbroek Dames Capri Chaska qzwSX4
S Clayton Therapeutische Paar Compressiesokken m 6