020 - 210 90 09Coast Wolfskin W Coral T Shirt Jack Dames Blue Midnight Pqgvxdw
Life line Fleece Dames Repanda Parka 7O70vqr

Procesrecht – Dagvaarding

 

Unisex Leadcat Pale Maat Slippers 39 Puma Pink
Ultra Mini Od Crew Lite 45 Grijs Licht Smartwool Phd Unisex Wandelsokken 42 Maat EwqZtt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pale Leadcat Pink 39 Slippers Puma Maat Unisex dqPUqwt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Life Fleece Parka Repanda Dames Zdadqg

Onze specialisten

Unisex Slippers Leadcat Puma Pale Maat 39 Pink
Xxxl wms volwassenen Calderdale outdoorjas maat grijs Regatta Ii 1YdYq
Pants 50 Zip Afritsbroek Off Heren Men Activate Wolfskin Maat Jack Grijs za1qnBIq
Raven Mt 44 Trousers Fjall Karla w b Lt AqdZwpZ
39 Pale Slippers Puma Leadcat Unisex Pink Maat