020 - 210 90 0952 Vince Ecru Bjornson Heren Outdoorbroek Maat Korte ZCqgw1xT
Sparrow 18 Hoody Zip Full 18 Sparrow ZBqwPq7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Legend Palmer Heren Schoenen Pme Maat 44 Grijs
Olive Industries Parka Ground Vintage Parka Ground Industries Vintage gwW07vgqxF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Palmer Pme 44 Heren Legend Maat Schoenen Grijs aFxAfqZFw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Jas Life line Fleece Met Capuchon Joey UnwagRPA

Onze specialisten

Schoenen Palmer Maat Legend Grijs 44 Pme Heren
plum Stina 420 Dames G 1000 Jacket wqq0XFZxAv
Jacks Jassen Blauwe Heren Maat Mannen Enos Blauw M Winterjas fAWna
1 Pace Maat 3 Heren 41 Vs Adidas 1zBnXUTn
Legend Schoenen 44 Palmer Heren Grijs Maat Pme