020 - 210 90 09Dames Fleecevest Bernice Bernice Beige Fleecevest 60xwt
Heren 45 Mannen Maat Patch Malibu Sneaker wit Levi Blauw Sneakers
Capri Regatta Chaska Outdoorbroek Bruin Dames 4q45rxB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Patch Sneaker Sneakers Mannen Levi Maat Heren Blauw Malibu 45 wit Ep4qx5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Half Dames Shirt Midweight Stretch Columbia Maat Nocturnal M Longsleeve zip EUTcq

Maak nu een afspraak


Softshell Bodywarmer Ds M Basic Lemon Craft S5qz8xz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwit Sneaker Levi 45 Heren Malibu Blauw Maat Sneakers Patch Mannen

Onze specialisten

Mannen Heren Sneaker 45 Blauw Patch Levi Maat Sneakers wit Malibu
volwassenen outdoortrui L Regatta maat bordeaux solenne YEBPqO
44 Zomerjas Maat Dames Taupe Anna 2xl Bjornson x6w0qAw
Skechers Sneakers Dames Black Skyline White rr5CxSwZq
Malibu Sneaker 45 Mannen Heren Maat Levi Blauw wit Patch Sneakers