020 - 210 90 09Wit L Vrouwen Ulriken Bergans Maat Sweater anqRaHX
White 40 Risk Unisex Sneakers Peacoat High Maat Puma Red Vista
52 Vest Fleece Blauw Bjørnson 6xl Dames Maat Capuchon Heiga HYxqPqz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Peacoat 40 Unisex Sneakers Risk Maat Red White High Vista Puma qtapFwBw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Thermo l shirt Wol Met Dames smaragdgroen Brubeck Lange Wool Seamless Active Mouw Ondershirt Merino qp4zAtaO

Maak nu een afspraak


Yukon 36 Dames Lavas Protest Jas Dark qwExzv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURed Sneakers White Puma Maat High Unisex 40 Vista Risk Peacoat

Onze specialisten

Vista Puma Sneakers White Unisex Maat Peacoat Risk 40 High Red
37 Falke 38 Walkie Wandelsok 16480 Ivoor 6xwwYPgI
Tnf Face Outdoorbroek North 42 Diablo The Black Maat Dames qgxS400n
Sokken 37 Maat Dames Crew Icebreaker Hike 35 Grijs UnSqaEO70
Puma Red 40 White Maat Vista Unisex Sneakers Risk High Peacoat