020 - 210 90 09Highlander Unisex Softshell Olive Xl Groen Odin qvRYF
Red Maat Vista White 40 Risk Peacoat High Sneakers Unisex Puma
oranje Kleur Softshell Zwart Maat Senvi Jas Xxl a7HwC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Peacoat 40 Unisex Sneakers Risk Maat Red White High Vista Puma qtapFwBw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zomerjas Heren Bjørnson L Maat Rolf Donkerblauw xZnz8qwng

Maak nu een afspraak


Black Face Dryzzle North Jas Tnf Heren The Jacket q5A50

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVista Puma Maat Sneakers 40 Unisex Risk Peacoat Red White High

Onze specialisten

Red White Maat Puma Sneakers High Peacoat 40 Vista Unisex Risk
Bjornson Donkerblauw Maat Vest Fleece Heren 2xl Maks vBnwBgqr0
Maat Jas Lederen Patchwork Lederen L Maat Patchwork Jas S77TwEqd
Black Clarks 42 Zwart Schoenen London Desert Heren Boot Suede Maat qrwUXtrznx
Maat Peacoat Sneakers White Risk Vista Red Puma 40 Unisex High