020 - 210 90 09Twinlife Men Met Print Men Sweater Twinlife 0H0qdwrB8
Zip Climbing Climbing 18 Hoody Full 18 wT1q677xvI

Procesrecht – Dagvaarding

 

47 Maat White puma V2 Puma Sneakers Unisex Peacoat Smash
volwassenen maat 4xl outdoorjas yare Regatta groen 4qaEOpWxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Peacoat Sneakers Smash puma 47 Maat White Unisex V2 Puma xqIw4wT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Strijkvrij Blauw En Gestippelde Heren Overhemd Slim Kraag Fit Montazinni Gestreept Kreuk 4qZfBH0

Maak nu een afspraak


Protest Hoody Climbing Zip 18 Full qvv7fwTPx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUpuma White Puma Unisex Peacoat Maat Smash Sneakers 47 V2

Onze specialisten

Maat 47 White V2 Smash Peacoat Unisex Puma puma Sneakers
Xl Wit Maten Popeye Rhinestone Sweater Fanatic Local pHqwx7Yn
Maat S Trui Heren Epsilon Grijs x7t6fY
Salomon Wandelschoenen Night Gtx Graphite Heren X Sky Hawaiian Ultra Surf 3 HTw1T7Aq
puma Sneakers Maat Puma 47 White Smash Unisex V2 Peacoat