020 - 210 90 09Columbia Pant Cargo Ii Ridge Heren Fossil Silver Outdoorbroek A6FqwA
Trui North Hoodie Peak Pullover Face Storm Blue Heren Drew The
Blauw Heren Iii Lyle Regatta Regenjas qXI16w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Peak Face North Storm The Hoodie Drew Heren Pullover Trui Blue pgnwTSxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Heren Taupe S Teeeu New Face Redbox Kelp Green The Tan s North w0qxFROY

Onze specialisten

Peak North Face Heren Hoodie Trui Pullover Blue Drew Storm The
Shirt Camo Recon Smock Fostex Franse Sxzgvqwqa5
Regatta Hybrid Grijs Xxl Maat Rocknell Fleecevest Heren blauw RRw8qrx
Rubberen tec ® Zwart 39 Laarzen pro 6pSwqS
Trui North Drew Pullover Face Storm The Blue Heren Peak Hoodie