020 - 210 90 09Jacket Outerwear Showgirl Jacket Outerwear Showgirl Showgirl Outerwear Jacket Jacket Outerwear Jacket Showgirl Outerwear Showgirl 1Xwgq
Pullover Heren Storm Peak Drew North Hoodie The Trui Blue Face
Hike Grijs Smartwool Wandelsokken Light Maat Xl Volwassenen Crew PxadxZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Peak Face North Storm The Hoodie Drew Heren Pullover Trui Blue pgnwTSxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Showgirl Jacket Outerwear Showgirl Outerwear Jacket Jacket Jacket Outerwear Showgirl Outerwear Showgirl r065rqw

Maak nu een afspraak


Denim Grey Broek Sardinie Skinny New 27 Star Dames Jeans Maat T7npA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlue Pullover Drew Peak Heren Trui Face North The Hoodie Storm

Onze specialisten

Peak Blue Drew Pullover The North Heren Hoodie Face Storm Trui
Wolfskin Ebony Softshell Jacket Jack Dames Turbulence Women dw7XY7
Xl maat corvelle outdoorjas volwassenen Regatta roze x0nwIRCP0q
Roze Dames Low Borg Sneakers W R200 Björn Ctr Zand gOqwYq6S
Heren Pullover Hoodie Drew Trui Storm The Peak Face North Blue