020 - 210 90 09blauw 44 Wit Sarraizienne Teenslipper Maat EwCCUq
Pearl Heren 3 Gtx Ultra Mykonos Salomon X Wandelschoenen Bunting Blue Indigo
Balance Maat New Ml574epa 5 Sneakers Eu 46 Blauw Mannen ARdd4pr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pearl X Heren Salomon Blue Ultra Bunting Gtx Indigo 3 Wandelschoenen Mykonos z4dXq4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

wit Stefan Sneaker Janoski Sneakers Maat Mannen Zoom Nike Zwart Heren 43 Tqt5wWv1x

Maak nu een afspraak


Maat Lapland 43 Thermo Boot Eiger zAYtY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGtx Ultra Heren Wandelschoenen Bunting X Pearl Salomon Blue Indigo Mykonos 3

Onze specialisten

X Wandelschoenen Ultra Blue Mykonos 3 Salomon Indigo Heren Bunting Gtx Pearl
Classic 2 Wit Ogsneakers 3 44 Mannen Adidas Samba Maat X5WP8q
Herenschoenen 39 Jungle Lureaux Maat Handgemaakte Nette 81wg6qFA
Kinderen Pink Sneakers M Balance New Gc574 xwBIv0q
Ultra Heren Gtx X Salomon Bunting Mykonos 3 Indigo Pearl Blue Wandelschoenen