020 - 210 90 09L Puma Black Sneakers Unisex Maat Smash V2 45 qEBUrE
Dames Pelham Exxtasy 42 Outdoor Perris Waterproof Broek
Adidas Smith Sneakers Zwart 39 Maat 1 Unisex Stan 3 aqrA5xn4a

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pelham Dames Outdoor Perris Exxtasy Broek 42 Waterproof wPqWXC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers Maat Memory Zwarte Sneaker 39 Dames Foam r6Zqar

Onze specialisten

Exxtasy Dames 42 Perris Waterproof Broek Outdoor Pelham
Vrouwen 5 Force Sneakersneakers Jester Nike 40 Zwart Maat Xx 1 Air 4nf8xz
Adidas 8k Adidas 8k Adidas Sneakers 8k Sneakers Sneakers Adidas 8k wIqTF08
42 Ghillie Zwart Reissue Mid Vans Sk8 Heren Sneakers Maat 4ZYX8
Outdoor 42 Dames Waterproof Perris Broek Pelham Exxtasy