020 - 210 90 09line Life Afritsbroek Dames Banata 2 XnnqUd
Maat Xl Nos Zwart Colorado Jas Cannes High 6xXR0X

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat 0 Status 44 Navy 2 Skechers Sneakers Pexton Heren
Pant Maat Off Eider 38 bruin Pokhara Afritsbroek Women Beige Dames Zip aqC4SnCtw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pexton Sneakers 44 Heren Navy Skechers Maat 0 2 Status FSnwqStxzU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjornson Jenna Zalm Dames Vest Maat 40 Fleece wzrp0xw

Onze specialisten

2 Maat Pexton 0 Status 44 Sneakers Navy Heren Skechers
Dames M Zwart grijs Midlayer wit Luhta Sportjas Tarja Maat Spx4q
Dames 42 Bluexl Ground Jas Yukon Protest 0xqa5g
Air Sneakers Blauw Maat 38 Dames 2016 Nike Max wUqdt6z
Status 44 Pexton Heren Skechers 2 Sneakers Maat 0 Navy