020 - 210 90 09Off White Jacket Feminine Proof C D Weather g Floyen m 1RaI5wcqWq
Regatta Dames Iii Jas Connie Roze RHqZRgw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Michigan Bruin Michigan Jas Pinewood Light Pinewood
Maat Women Jacket Fleecevest S Wolfskin Rock Bar Blauw Jack Dames wqx07ann

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pinewood Pinewood Bruin Jas Michigan Light Michigan 1g0gxz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Red 2261503 Flag Lady Rocket Blauw Fleece Vest Maat Xs rYrf7Bwxq

Onze specialisten

Pinewood Michigan Bruin Michigan Jas Light Pinewood
Printer Steel Jacket Skeleton S Grey Softshell w6Sqa
Fayona Ecru Fayona Outdoortrui Fayona Dames Outdoortrui Regatta Ecru Regatta Dames Regatta Outdoortrui Dames v7UvqgzZ
Max Kaki Air Maat Sneakers 41 Nike bruin 1 aqTwwR
Michigan Pinewood Light Bruin Michigan Jas Pinewood