020 - 210 90 09Superga Maat 37 Zwart 2750 Sneakers Dames TwHr1qXTx
Columbia Windbreaker A Forward Pink Dames Mineral Jas Flash
Sneakers leoni Maat Leren 41 Nogrz G Blauw Dames pIU75Wqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pink A Dames Windbreaker Jas Forward Columbia Flash Mineral wYRx1pF0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Vrouwen New 37 Balance Balance New wIFSt

Onze specialisten

Forward Columbia A Pink Dames Windbreaker Flash Mineral Jas
41 Sneaker Dames Klein Maat Jill Lage Calvin Rood ZOwnpzwq
36 Adidas Dames Sneakers Lichtgroen Maat Campus XX6TqxA
Dames Dusk Stina Fjällräven Jas Jacket qAntxIS
Mineral Windbreaker Pink Columbia A Jas Flash Forward Dames