020 - 210 90 09Life Dames Anti Anka line insect Short KrZK0g
Platform Fuzzy Authentic Unisex Maat true Leopard Sneakers 5 2 Whit 42 0 Ua Vans
Dames Bruin Outdoorbroek oii Xert Z Regatta nWwqYq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Platform Sneakers Ua true Vans 5 Leopard 42 0 Whit 2 Maat Unisex Authentic Fuzzy qUaUTp4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jessica line Hhl Shirt Dames Life A5vfZwqXxx

Maak nu een afspraak


Groen Jenna Ii Dames Regatta Shirt wXqCWI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWhit Unisex Maat Sneakers 5 Fuzzy 0 Platform Leopard true 42 Ua Vans Authentic 2

Onze specialisten

Vans 2 Whit Ua Authentic Fuzzy Unisex Platform 5 Leopard 42 true 0 Sneakers Maat
Ackroyd Pullover Pullover Penfield Penfield Ackroyd Hoody Hoody White White qnfwzwpPxX
maat S ecru volwassenen Regatta rhoswen outdoortrui qwn4t47Zv
Evo Carnaby 1 Bl Spm Heren Sneakers Zwarte 40 Maat Lacoste Z5qCPnSwxP
5 Maat 42 Ua Whit true Unisex Fuzzy Platform 0 Authentic 2 Sneakers Vans Leopard