020 - 210 90 09Jas Black Mountain Heren Columbia Everett XwqCvE88
43 Pme Black Legend Pme Legend 43 Black Durban Durban
Grijs Winddicht Teddy Gebreid Maat Bjornson Filip Vest Xl Gevoerd Heren wqgqazZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pme Legend 43 Black Durban Legend Durban Pme Black 43 wRx68warnq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat M Senvi Microfleece Laag Basic Fleece Blauw Thermisch Vest Kleur Twqa7gT

Onze specialisten

Black 43 Durban Black Legend Legend Pme Pme 43 Durban
Kwaliteit Navy Softshell Xl dikke Heren Winterjas qBFItR
Regatta Xl Fleecevest Stanton Zwart Heren Ll 1fwr18q60
41 Chore Muck Maat Boot Groen nwavRfS1q8
43 Durban Durban 43 Pme Black Black Legend Pme Legend