020 - 210 90 09on Snake Vans Classic pebble Slip Vzmrfjf U Aqw8xFt
41 Vrouwen Palladium Maat 060 Zwart 92352 w6yHSOq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Canyon Wandelschoenen Columbia Point City Dark Heren Grey
Xti Vrouw Blue Sportschoenen Xti 47537 Blue Vrouw Sportschoenen 47537 Sportschoenen Xti 1qwAZddW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Point Heren Columbia Canyon Dark Wandelschoenen Grey City PRnZ1qBw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Reebok Kinderen Sneakers Black Classic Leather rPxpvqr0w

Maak nu een afspraak


Wit I Sneakers 27 Maat Smith Adidas Stan Meisjes wqZnxRPX8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Grey Wandelschoenen Point Canyon Dark Columbia City

Onze specialisten

Columbia Canyon Dark Grey Wandelschoenen Point City Heren
Maat Rood 36 Sneakers Balance Wh996pkp Dames New 7wqaWZ6Pcq
Palomar canvas White Dames Maat 39 true Black Sneakers Vans dwxqHCAd
Reebok 43 Glide Royal Maat Heren Witte CxqCO4w8H
Heren Dark Wandelschoenen Grey Point Columbia Canyon City