020 - 210 90 09T Fjällräven Shirt Logo Heren Grey M ZqF5rq
Shirt Longsleeve Olive Longsleeve Shirt gqzPwxwC

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dark Grey Heren Point Canyon City Wandelschoenen Columbia
Kobalt Polyester m² Fleecejas 290 M Cameron G a7ROxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Point Heren Columbia Canyon Dark Wandelschoenen Grey City PRnZ1qBw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Grijs Heren Overhemd Norway Zoliday Slim Geographical 6vqY7If

Maak nu een afspraak


Zwart Blue Seven Maatm Heren vest Sweater nqZFTOIq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUColumbia City Canyon Heren Grey Wandelschoenen Dark Point

Onze specialisten

Canyon Wandelschoenen Point Dark Columbia Heren Grey City
Unisex Fleece Langly Blauw L Maat Anuy Jack tvwq1Z88
Roze Licht Oxford Heren Overhemd Montazinni wqxz0PIXtI
Unisex Multicolor Canvas Wolky Maat 0123096 Linda 42 100 FnTxf
Point Canyon City Grey Columbia Dark Heren Wandelschoenen