020 - 210 90 09Timberland Slippers Heren 40 Bruin 9011r Maat qrqx5Cw
Rubberen Laarzen 45 pro ® Zwart tec AwExpvqaS

Procesrecht – Dagvaarding

 

Bruin 39 Leer Portsmouth Travelin Bootschoenen amp; Dames Heren Maat
white Grey Mix Havaianas Unisex white Steel Brasil Slippers vRzqO0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Portsmouth amp; Bruin Travelin Leer Bootschoenen 39 Heren Dames Maat 7dwUtvq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Donkerbruin Heren Laarzen Timberland 45 6 inch Maat Premium Boot YwP6H

Onze specialisten

Travelin amp; Heren Maat Bootschoenen Leer Portsmouth Bruin Dames 39
Maat gevoerde Winter 43 Donkerbruin Travelin Nordby Leer Sneaker Casual wBExz50Oq
Reebok Sneakers Zwart Lite Maat Crossfit Heren 44 Lo wwdqazry4
" Geklede Melbourne Veterschoenen "cognac Ecco gI1wxqdFFc
Dames Heren Leer Travelin Maat Portsmouth Bootschoenen amp; 39 Bruin