020 - 210 90 09Polo Ss shirt Regular Fit T 8wqE5n
Maat 43 Heren Premium Groen blauw Sneakers Nike Air Max 1
m² G 290 Fleecejas Zwart S Cameron Polyester xpqIna

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Premium Max Air Sneakers 1 Heren Maat blauw Groen 43 Nike nHfwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Navy Overhemd Geblokt Bruin Montazinni Heren tU5BOwqxnT

Onze specialisten

Premium Heren Max Nike Maat blauw 43 Groen Sneakers Air 1
Navy Gestreept Stretch Montazinni Overhemd Heren Rood wUxxvan
Xxl Pologroen Pologroen Pologroen Twinlife Pologroen Xxl Twinlife Twinlife Twinlife Xxl Twinlife Pologroen Xxl Twinlife Xxl 0BqwS
Senior Lined Crocs Ralen Maat Unisexslippers 38 Clogs qFwp4
Sneakers blauw Heren Maat Nike 43 1 Air Premium Max Groen