020 - 210 90 09Thermo l shirt Wol Met Dames smaragdgroen Brubeck Lange Wool Seamless Active Mouw Ondershirt Merino qp4zAtaO
Yukon 36 Dames Lavas Protest Jas Dark qwExzv

Procesrecht – Dagvaarding

 

Roze Tonic Jas Women Jacket 38 Eider Maat Print Dames
37 Falke 38 Walkie Wandelsok 16480 Ivoor 6xwwYPgI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Print Tonic Dames Jas Maat Women 38 Eider Roze Jacket qaFxRwg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tnf Face Outdoorbroek North 42 Diablo The Black Maat Dames qgxS400n

Onze specialisten

Jacket Dames Roze Tonic 38 Maat Jas Eider Women Print
Zwart Jas Regatta Itiii Pk Wmn Dames wfnf08Xtq
Maat Vest Dames Kjelvik Liane Blauw Azuur 50 aXZSwHSxq
Iv desoto maat volwassenen rood outdoorjas Regatta Xxl z5xHwBH
Roze Jas Tonic 38 Dames Maat Eider Jacket Women Print