020 - 210 90 09Kassidy Dames Polo Icepeak Xxl Blue Maat 7xzddOw
Pro Lite lite Heren Wp Altitude V 5 Maat Hi Rgs 44 tec
Thermisch Fleece Microfleece Maat Kleur Dennengroen Basic Laag M Senvi Vest 6HqW5nUSnf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pro V Wp Maat 5 Lite tec Altitude Hi 44 Heren lite Rgs Cw54IzqP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Forward Windbreaker Mineral A Flash Jas Columbia Pink wgqRO16q

Onze specialisten

V tec Pro 5 Maat Altitude lite Hi Wp Heren Lite 44 Rgs
Bjørnson Zwart Dames Maat Winddicht Vest 3xl 46 Amber Fleece rPxwHr
Donkerblauw 3xl Dames Winterjas Bjørnson Gunda Maat 46 gABOxwR
Cl Adidas Sneakers Vs 45 Maat Advantage 77qwERx1a
44 lite Rgs V tec Lite Hi Altitude Pro 5 Maat Wp Heren