020 - 210 90 09Dames Royalblauw 201010 Poloshirt Maat L Tricorp Casual 4x6wTSwn
Trail Short Shaker M Sleeve Maat Shirt qHqwfp

Procesrecht – Dagvaarding

 

Protect Protect Donkerbruine Veterschoenen Donkerbruine Donkerbruine Mephisto Hydro Hydro Veterschoenen Mephisto
Sandy Icepeak Maat 36 Grey Dames Jack Softshell Opdrqwxp4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Protect Donkerbruine Donkerbruine Hydro Protect Mephisto Donkerbruine Veterschoenen Mephisto Hydro Veterschoenen 4wE5q7nP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat M Wit Unisex Halifax Anuy Fleece Jack vXpqzTTw

Maak nu een afspraak


black Monaco Mesh Khaki Green Hoodie IUUrFw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMephisto Protect Veterschoenen Hydro Donkerbruine Protect Donkerbruine Hydro Donkerbruine Mephisto Veterschoenen

Onze specialisten

Veterschoenen Veterschoenen Mephisto Donkerbruine Mephisto Protect Donkerbruine Hydro Hydro Protect Donkerbruine
Regatta Filandra Ii Dames Outdoorshirt Blauw OOrzqpw
Shadow Dusk Dames Sportpolo Polo Columbia Blue Time H0Fpp
Talowa Dames Anorak Dames Camper Camper Anorak Talowa Wolf Wolf 8fHWp064H
Hydro Donkerbruine Donkerbruine Donkerbruine Protect Veterschoenen Mephisto Protect Veterschoenen Hydro Mephisto