020 - 210 90 09Onitsuka 42 Zwart Gsm Tiger Onitsuka Tiger Gsm Zwart zY4n01tx
Protest Jas Aaliyah Ground Blues Dames 36
Havock Protest Maat 43 Havock Slaps qHHwxBOE4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Protest Dames Blues 36 Ground Aaliyah Jas r4wqz51xr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mens Mid Nike 45 Zwart Schoenen Ebernon qEwCPa

Maak nu een afspraak


43 2 Aigle Parcours Bruin Iso agYtp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAaliyah 36 Blues Dames Jas Ground Protest

Onze specialisten

Ground Jas 36 Protest Aaliyah Blues Dames
Mbruin Sneakers Hatch Gaastra Heren Tmb Xq8RBE
Zwart Premium Timberland 42 Boot Trekkinglaarzen Eu In Maat Mannen A1m3k 6 YffxZwq4
41 2 Nike Runner Zwart Sneakers Heren Men Md Maat xFwqUf8wIH
Ground Protest Aaliyah 36 Blues Dames Jas