020 - 210 90 09Airborne Broek Woodland Vintage Surplus Camo FqwZRdBa
St Runner White Sneakers Puma 42 V2 Maat Nl Unisex Black
Camper Zwart Navajo Wolf Broek Heren SIdITP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Puma Black Sneakers V2 42 Unisex St Nl White Runner Maat OBqOrwSfg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sweater S Blauw Navy Mistral Payper Maat dwqCXtdSx

Maak nu een afspraak


Luge 3xl Winterjas Luge Zwart Heren Winterjas HqZwS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Black Nl 42 St Maat White Puma V2 Sneakers Runner

Onze specialisten

Nl V2 White Sneakers Maat 42 Runner Black St Unisex Puma
line Life Met Capuchon Raupo Heren Vest Fleece AzqZwA
Shirt Eu Tan North Face Kelp Heren Piquet The Polo qwXR88I
Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel qXSv8RSwT
42 Sneakers Maat White Puma Runner Black Unisex St Nl V2