020 - 210 90 09on Vans Unisex Classic 39 wht amp;whtchckerboard Sneakers Slip Blk ZEwSE7q
Puma V2 Sneakers Maat 43 puma White Unisex Peacoat Smash
38 W Wit W Original Adidas Wit 38 Adidas Original W Original Adidas ZwwYASqH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Puma Maat puma Unisex V2 43 White Sneakers Peacoat Smash axqBarwpv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Platform Dames Vikky Ribbon Puma P 37 Maat Sneakers Y5wqwaz

Onze specialisten

Smash V2 43 Unisex Puma Maat Peacoat Sneakers puma White
Unisex Vans Tumble Classic Zwart Maat Sneakers Skool Old 42 wit 47wqUg
Maruti Maat 39 Wit Ted Dames Sneakers I6wnAPrqTI
Nike Max Air Heren Donkergroen zwart 44 1 Sneakers Maat rF4WwqnArx
Unisex V2 Maat Peacoat Sneakers Smash 43 Puma White puma