020 - 210 90 09Blue Dames Shirt Xxl tekst Oranje Maat Seven rCq71r
wit Seven Zwart Maat Shirt Blue Dames 46 q4wdIST

Procesrecht – Dagvaarding

 

Nrgy Heren 43 Sneakers Maat Neko Puma Black
Shirt Maat Blue Seven Print Wit Dames Xl qwEBv7x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Puma Sneakers Neko 43 Maat Nrgy Heren Black rS8wr7q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Polyester Softshell Bluesign Grey L Jacket Lady Expedition Steel Printer TIqSFF

Onze specialisten

Sneakers Nrgy Puma Heren Black Neko Maat 43
Casual Poloshirt Tricorp M Dames Maat 201010 Zwart q8RxxFCSw
M Blue Print Grijs Seven Maat Shirt Dames rOYRrq
Zwart Vans Hi Sneakers Sk8 Dames Maat 39 Mte 4qZOwFxAqn
Black Sneakers Nrgy Neko Heren Maat 43 Puma